Eindelijk winst Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Na drie verliespartijen en een gelijkspel kon Groesbeekse Boys afgelopen zondag haar eerste overwinning noteren. Op eigen sportpark werd Blauw Wit met 2-1 verslagen. Door de winst is de ploeg uit Breedeweg van de laatste plaats af. Komende wedstrijden zal duidelijk worden of de weg naar boven ingezet is.

Groesbeekse Boys trainer Koen Renswoude had voor deze wedstrijd zijn achterste linie verstevigd. De bezoekers uit Nijmegen kwamen hierdoor maar moeizaam in de buurt van het Groesbeekse doel. Aanvallend werden er echter ook niet veel kansen gecreƫerd. Op slag van rust was het Blauw Wit aanvaller Luuc Arntz die vanaf randje buitenspel alleen op doelman Jeffrey Hoogenbosch afging en hem wist te verschalken.

Dezelfde Hoogenbosch wist direct na de thee een grotere achterstand met een prima redding te voorkomen. Groesbeekse Boys aanvaller Bram de Bruin scoorde kort daarop de gelijkmaker. Zijn direct genomen vrije trap verdween als een streep in de bovenhoek. Groesbeekse Boys had in deze fase van de wedstrijd een veldoverwicht en wist dit al snel in een nieuw doelpunt uit te drukken. Bjarne Beelen werd vrijgespeeld waarna hij van dichtbij hard binnen schoot. In het restant van de wedstrijd zakte het niveau van de wedstrijd. Blauw Wit was niet in staat om het Groesbeekse Boys moeilijk te maken.

Zondag 29 oktober speelt Groesbeekse Boys in Mook de derby tegen Eendracht '30. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Een week later, zondag 5 november, staat er weer een derby op het programma. Op sportpark Breedeweg komt dan Rood Wit op bezoek.