Konijnen- en hoender

tentoonstelling van KPV Millingen

MILLINGEN - Het is weer zover! Op zaterdag 11 en zondag 12 november vindt de jaarlijkse tentoonstelling plaats van konijnen, hoenders en dwerghoenders in schuttersgebouwl OEV 1 (de Natte) Heerbaan 117 in Millingen aan de Rijn.

De leden van deze vereniging hebben er alles aan gedaan om een ieder weer kennis te laten maken met hun mooist gefokte dieren. Deze dieren worden op zaterdag gekeurd door de keurmeesters Cats (konijnen) en Frenken en Van Olst (hoenders en dwerghoenders. Dit zijn door de landelijke organisatie KLN (Kleindier Liefhebbers Nederland) aangestelde keurmeesters.

De keuring vindt plaats op zaterdagochtend. Vanaf zaterdagavond 18.00 tot 20.00 uur en zondag vanaf 11.00 tot 17.00 uur is de tentoonstelling dan voor het publiek geopend en is men welkom. De toegangsprijs bedraagt twee euro per persoon. De catalogus is gratis. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

Tijdens beide dagen is er ook weer een mooie knuffelhoek ingericht voor de kinderen. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om het gewicht van een haan te raden. En als het allemaal meezit dan zijn er ook een stel jonge kuikens te bewonderen. Kortom zeker de moeite waard om met uw kinderen/ kleinkinderen onze kleindierenshow met een bezoek te vereren. De zaal zal weer in fraaie herfstkleuren zijn aangekleed. Uiteraard kan men ook tijdens de show genieten van een drankje of een kopje koffie.