Afbeelding
Foto:

Concertavond in Berg en Dal

Foto: Ineke Janssen

BERG EN DAL - Op zaterdagavond 18 november geeft muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal samen met harmonie Meer Vreugd uit Gassel een concert. Het is de tweede in een serie van twee uitwisselingsconcerten.

Vorig jaar bracht Edelweisz in april een bezoek aan Meer Vreugd. Nu is Harmonie Meer Vreugd te gast in Berg en Dal.De avond wordt gevuld met een gevarieerd programma. Harmonie Meer Vreugd, onder leiding van Bart van Zutven, speelt onder andere Downtown Divertimento van Johan de Meij en Riverdance. Edelweisz, onder leiding van Theo Jetten, laat onder andere The Lion King en A Klezmer Karnival horen. Ook staat er een mars op het programma.

Twee orkestvormen

Dit concert is een mooie gelegenheid voor het publiek om het onderscheid te horen tussen twee verschillende types blaasorkesten. Er zijn drie orkestvormen, waaronder de fanfare en de harmonie. Juist vanavond is het verschil goed te horen: Muziekgezelschap Edelweisz speelt in fanfarebezetting (aangevuld met fluiten) en Meer Vreugd in harmoniebezetting. Het verschil tussen deze twee orkestvormen zit hem voornamelijk in de melodie-instrumenten. In een harmonieorkest wordt de belangrijkste melodiepartij gespeeld door klarinetten, bij een fanfare gebeurt dat door de bugels, een koperen blaasinstrument.

De concertavond vindt plaats in Dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over Edelweisz staat op www.edelweisz-bergendal.nl. Meer informatie over Meer Vreugd staat op www.harmonie-meer-vreugd.nl.