Afbeelding
Foto:

Kristallnachtherdenking in

Bevrijdingsmuseum Groesbeek

GROESBEEK - Op 9 november wordt de jaarlijkse Kristallnachtherdenking gehouden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar zal tijdens de herdenking het woord worden gegeven aan de jonge generaties.

Hoe zien zij herdenken, vrijheden en mensenrechten? Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken rond racisme en fascisme? Waarvoor zetten zij zich in en wat kunnen wij van jongeren leren?

Aan het woord zijn onder andere student Sebastiaan Vonk (voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven), Anne Fleur Dekker (activist en schrijver, gericht op feminisme en hedendaags antifascisme), Jahkini Bisselink (recentelijk gekozen tot jongerenvertegenwoordiger in de Algemene Vergadering voor de VN) en Martijn Vermeulen (geschiedenisdocent die dagelijks werkt met de aspiraties van jongeren).

Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Entree: 2,50 euro per persoon. De Museumkaart is geldig. Reserveren is noodzakelijk en kan via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.