Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Weer WhatsApp Buurtpreventiebord

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Woensdagmorgen hebben burgemeester Slinkman en de pionier van BuurtWhatsApp in Groesbeek de 37-jarige Debby Verriet een bord onthuld, ditmaal op de kruising Cranenburgsestraat / Hulsbroek.

In Groesbeek zijn nu 21 groepen die vreemde situaties in hun straat, omgeving en in de wijk in de gaten houden. Bij verdachte situaties houden ze elkaar op de hoogte en bellen als het nodig is de politie. In Groesbeek zijn er momenteel voldoende BuurtWhatsApp groepen actief, volgens burgemeester Slinkman. Dit is volgens Slinkman mede te danken aan de pionier Debby Verriet; zij is van het eerste uur. Na de brand in een woning aan de Cranenburgsestraat in 2015 waarbij een slachtoffer viel te betreuren is Debby van start gegaan en gezien het resultaat is zij daar perfect in geslaagd.

De gemeente Berg en Dal is voor enkele wijken in Groesbeek, Beek, Heilig Landstichting en Ooij nog op zoek naar beheerders waarvoor er binnenkort een wervingsactie wordt gehouden. Debby is naast pionier ook de contactpersoon voor wijk 5, te weten Cranenburgsestraat, Van Nispenstraat, Hoflaan, Kasteelweg, Pastoor Roverstraat, Secretaris Luijbenstraat en Molenweg. Daar zijn momenteel slechts 55 bewoners bij de BuurtwhatsApp aangesloten. "Daar ga ik mij persoonlijk voor inspannen dat dit aantal omhoog gaat", aldus Debby Verriet. Volgens Debby heeft een BuurtWhatsApp wel degelijk zin. "Enkele maanden geleden reed er een vreemde wagen door de wijk die zich verdacht gedroeg. Wij hebben het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven. Het bleek een kenteken ter zijn dat niet geregistreerd stond. Toen de politie arriveerde was de vogel gevlogen."

Ook burgemeester Slinkman erkende dat de inbraken ten opzichte van de buurtgemeenten door de BuurtWhatsApp momenteel in Berg en Dal zijn afgenomen. Momenteel zijn er in Berg en Dal liefst 40 groepen actief en daar mogen we best trots op zijn, aldus Slinkman.