Afbeelding
Foto:

Hema komt in winkelcentrum Bellevue

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Na maanden van geruchten is eindelijk de kogel door de kerk. De Hema die nu nog gevestigd is op het marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek gaat zich vestigen in het winkelcentrum Bellevue. Het is de bedoeling dat de Hema in het pand komt tussen Etos en Albert Heijn.

De oppervlakte van het nieuwe pand is honderd vierkante meter groter dan het huidige pand van de Hema. Voor dat het zover is zal de nieuwe winkelruimte nog intern verbouwd moeten gaan worden en na verwachting zal de Hema zich in het eind van het jaar in het nieuwe pand gaan vestigen.

De winkeliers van het winkelcentrum Bellevue zijn blij met de komst van de Hema in hun winkelcentrum "De Hema is een publiekstrekker en daar kunnen wij een graantje van meepakken", aldus een van de ondernemers. Het wordt een Hema zonder een versafdeling, aldus een medewerkster van de Hema. Dus er komt geen gebak en vleeswaren, dat is volgens haar te arbeidsintensief.

Wethouder Sjaak Thijssen liet onlangs al weten in gesprek te zijn met de projectontwikkelaar van de supermarkten Aldi en Jan Linders. Hij had eerder ook al interesse getoond voor de nieuwbouw van Scapino en Hema, maar dat plan gaat nu veranderen. Op die plek komen volgens Thijssen kleinere winkeloppervlakten met daarboven woningen of appartementen. "Maar het definitieve plan is er nog niet. Ik ben nog in onderhandeling met de projectontwikkelaar" aldus Thijssen onlangs tijdens een bijeenkomst over de herindeling van het Marktterrein op het gemeentehuis.