Afbeelding
Foto:

De Vliegende Hollander in Millingen

MILLINGEN - Zaterdag 28 oktober deed de Vliegende Hollander in de vorm van fanfarekorps Ons Genoegen Milingen aan. Ons Genoegen onder leiding van Jurgen Nab voer als eerste deze avond uit met haar programma.

De start van deze woelige en winderige avond begon met een mooie mars waarna de ankers los gingen voor The Legend Of The Flying Dutchman. De compositie van Martin Ellerby beschrijft het verhaal van de vliegende Hollander die voor eeuwen gedoemd is rond kaap de goede hoop te varen. Een compositie die vele uitdagingen heeft in techniek, balans en solistische optredens van diverse muzikanten. Deze kwaliteiten bezit Ons Genoegen waardoor de kapitein van de Vliegende Hollander besloot om de nog te bouwen haven van Millingen aan te doen.

In rustiger vaarwater was Mylou Janssen aan de beurt met haar bugel solo in Concierto de Aranjuez. Een prachtig optreden van de jonge muzikante wat een mooie opmaat was voor de paso doble die de pauze aankondigde.

OBK Well onder leiding van Harrie Janssen voer mee in het kielzog van de flying Dutchman.Between the two rivers van Philip Sparke werd goed en mooi uitgevoerd en dat rivieren soms rare dingen kunnen doen daar weten ze in Millingen alles van.

Ook OBK had het water uitgekozen voor hun programma zoals bleek na de vertolking van Between the two rivers. De compositie The Baron of Dedem van Witrock gaat over het onstaan van het water de Dedemsvaart waar vroeger met trekschuiten de turf werd vervoerd. Na een sfeervolle avond verliet het publiek tervreden de zaal, waar ze buiten aangekomen opnieuw nat werden, maar nu van de Vliegende Hollandse regen...