Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Empowermentgroep voor vrouwen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Donderdagmorgen is de Empowermentgroep voor vrouwen van start gegaan in Groesbeek. De bedoeling van dit project is dat de deelneemsters meer grip op zichzelf krijgen alsmede vertrouwen in hun eigen kunnen.

Zo kunnen ze weer de regie over hun eigen leven krijgen en zijn ze in staat op te komen voor hunzelf en laten zich daardoor minder beïnvloeden door anderen. In de groep 'Spring' gaan de dames samen met andere vrouwen aan de slag. Samen delen, herkenning bij elkaar, maar vooral ook om van elkaar te leren op welke wijze je weer positief verder kunt.

Wethouder Sylvia Fleuren opende donderdagmorgen de eerste bijeenkomst in De Mallemolen. Vroeger waren de vrouwen altijd thuis om voor de kinderen te zorgen, later gingen sommige ook werken in de fabriek. Vrouwen hebben veel meer talent dan gedacht alleen is het jammer dat het er niet altijd uitkomt. Daarom dit project dat investeert in jezelf, in je eigen kracht. Probeer het beste van jezelf eruit te halen dan word je gelukkiger en wie weet wat de toekomst zal brengen, aldus Sylvia Fleuren.

Het project bestaat uit acht bijeenkomsten op de dinsdagochtenden van 09.30 tot 11.30 uur in De Mallemolen en wordt mede gefinancierd door de gemeente Berg en Dal.