Afbeelding
Foto: Arrianne Kersten

Switch '87 dames verliest van koploper

MILLINGEN - Zaterdag deden ze het weer prima, maar de dames konden helaas geen punten pakken. Voor de tweede keer op rij verloren ze een thuiswedstrijd met 4-0.


Na een goede warming-up, waarin we de focus direct op de wedstrijd zetten, speelden ze eigenlijk de eerste twee sets vrij aardig. Ze konden mee met het niveau van Set-Up. De servicepass en de rallypass lagen behoorlijk aan het net, Patricia kon in ieder geval de keuzes maken. Aanvallend kwamen ze echter te kort, tegenover een ontzettend lange en sterke blokkering van Set-up. De servicedruk was goed, maar echt lastig hebben ze het de tegenstander niet gemaakt. Aanvallend was deze ook een maatje te groot, letterlijk en figuurlijk…

"We pakten heus wel mooie punten mee (blokkering van Kristel, aanvallen van Josephine, services van Ruth) en daar genoten we ook van, maar het was het allemaal net niet. We verloren de sets met 17-25 en 19-25."


"De derde set was niet zo best. Onder constante druk in de servicepass, we maakten veel ketsers en kwamen niet aan opbouwen toe. Zelf deden we te weinig met onze service en daardoor gaven we Set-Up alle ruimte en gelegenheid om te scoren. We verloren de set met 10-25.

De vierde set en daarmee de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Het was stil in het veld, er was geen enkele beleving meer. Na twee time-outs en de koppen bij elkaar gestoken te hebben, besloten we om nog een paar mooie dingen te laten zien. Dat het niet genoeg was wisten we wel, maar we wilden toch strijdbaar ten onder gaan. Uiteindelijk stonden er toch nog wat punten op het telbord, 15-25."