Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

'Voor Elkaar' van start

bij Sint-Jan de Deo in Millingen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - We leven in een participatie samenleving. Mensen blijven langer thuis wonen en de burger wordt gevraagd om meer voor buren en anderen in zijn omgeving klaar te staan. Maar hoe doe je dat nou? Hoe kun je iemand helpen? Hoe ziet vrijwilligerswerk eruit?

Het jongerenwerk van Forte Welzijn heeft in samenwerking met de gemeente Berg en Dal een project ontwikkelt voor kinderen van groep 8 dat gaat over vrijwilligerswerk. Tijdens het project 'Voor Elkaar' leren kinderen wat vrijwilligerswerk inhoudt, voor wie of wat je dit allemaal kan doen en dat het ook erg leuk is om te doen! Vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, presenteren en plannen komen allemaal terug in deze training. Kinderen leren spelenderwijs dat iemand anders een goed gevoel geven, ook erg leuk is voor jezelf. In twee halve dagen kiezen leerlingen een doelgroep, bedenken en organiseren zij een activiteit. Basisschool Sint Martinus in Millingen aan de Rijn heeft de spits mogen afbijten. Kinderen hebben gekozen voor de oudere mensen wonend in gasthuis Sint-Jan de Deo. Deze mensen worden extra verwend, want aangezien het twee klassen betreft, hebben zij twee dagen feest en wel op donderdag 9 en vrijdag 10 november. Er wordt een Bingo georganiseerd met zelfgemaakte prijzen, er worden samen met bewoners lekkere dingen klaargemaakt voor bij de koffie en er is een heuse talentenshow. Van toneelstukjes tot moppentappen, tot een muziekstuk op de viool. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kinderen hebben aan alles gedacht. Om deze twee dagen te kunnen bekostigen hebben de kinderen hun plannen aan wethouder Weijers gepresenteerd en hebben een cheque mogen ontvangen om deze dagen vorm te geven.

In totaal doen er vier scholen mee. Maandag 13 november schuift het jongerenwerk aan in de schoolbanken van groep 8 bij basisschool 't Vossenhol in Groesbeek, waar de volgende groep kinderen een leuke dag voor zichzelf en een ander gaan opzetten.