Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Succesvolle oogstdankdienst

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De protestantse gemeente Groesbeek heeft zondagmorgen een zeer geslaagde oogstdankdienst gehouden in de Protestante kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Traditiegetrouw hield de gemeente een oogstdienst voor het goede doel. Dit jaar is de opbrengst voor de stichting 'Red een Kind ' die actief is in diverse ontwikkelingslanden.

Met de opbrengst van de ingeleverde spullen worden in de ontwikkelingslanden kippen, een geit of een koe beschikbaar gesteld aan een gezin. Via een lokale zelfhulpgroep wordt hen dan geleerd hoe de verzorging van het beschikbaar gestelde optimaal kan plaatsvinden. Ook wordt hen geleerd wat ze met de eieren, melk, kuikens en de mest kunnen doen. Op die manier wordt de impact van dieren in de ontwikkelingslanden veel groter wat ten goede komt aan de gezinnen en het dorp. Veel kerkgangers brachten voor de dienst hun eigen oogst mee waardoor het altaar te klein bleek om alle ingeleverde cadeaus uit te stallen. Het altaar stond vol met eigengemaakte pompoensoep, eigengemaakte cake, zelfgekweekte bloemen en planten, pompoenen, diverse soorten eigengemaakte jam, fruitschalen, cupcake, eigengemaakte wijn.

De dienst -voorgegaan door da Janneke Ruijs- werd bijgewoond door twee theologiestudenten Tshepiso Mashele (Zuid-Afrika) en Yuliana Benu (Indonesië). Na de dienst werden de ingebrachte spullen verkocht voor 'een kip' zijnde 5 euro. Ook de collecte is in z'n geheel voor hetzelfde doel. In ieder geval zullen er in een of ander ontwikkelingsland kippen dankzij de Groesbeekse actie kippen, geiten en misschien wel een koe rondlopen.