Afbeelding
Foto: Niek Medendorp

Jubileumconcert De Kèls in vol Mallemolen

Foto: Niek Medendorp

GROESBEEK – Het 10-jarig bestaan van de Groesbeekse zanggroep De Kèls is niet zomaar voorbijgegaan. Zaterdagavond was De Mallemolen vol met fans die het jubileumconcert wilden bijwonen. De Kèls bracht een prachtig programma van liefst 23 nummers, die voor iedereen herkenbaar waren.

Daarnaast waren er diverse gastoptredens van onder andere de Blechbläser (een blazersensemble vanuit fanfare Wilhelmina), accordeonist Bart Eijkhout, Theo Peters, Wim Gerritsen en niet te vergeten de Groesbeekse Elvis Jan van Tuttie. Voor de pauze werden er nummers gebracht uit de zestiger en zeventiger jaren zoals 'One way wind' van The Cats , 'Three steps to heaven' van Eddy Crochan, 'Vergangen vergessen vorüber' van Freddy Quinn. Al de gebrachte liederen riepen ongetwijfeld zowel bij De Kèls zelf alsmede ongetwijfeld bij het publiek de nodige herinneringen op.

Het 10-jarig bestaan hebben De Kèls aangegrepen om hun tweede cd uit te gaan brengen wat op zich een grote verrassing was voor het publiek. Het merendeel van de liedjes die op de nieuwe cd staan, zijn door De Kèls voor de pauze gezongen. Na de pauze was het de oudste fan Rietje (90) - die in de tien jaar van het bestaan van De Kèls geen enkel optreden heeft overgeslagen - die de cd presenteerde en het eerste exemplaar overhandigde aan dirigent Louis van de Waarsenburg.

Na de pauze zong De Kèls nog een tiental bekende nummers en sloot het succesvolle concert af met het toepasselijke nummer van de Kastelruther Spatzen 'Das Letste Lied'. Het volgend optreden is op zondagmiddag 14 januari in dorpshuis De Sprong in Ooij.