Afbeelding
Foto:

Tonpraters zorgen voor een avondje Lekker Lache in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Lekker lache 2017 in de zaal van dansschool Verhoeven aan de Pompweg in Groesbeek heeft er weer voor gezorgd dat ruim 150 belangstellenden met volle teugen hebben kunnen genieten wat de zes tonpraters ten gehore brachten.

De spits werd afgebeten door Frank Schrijen uit Boxmeer die het nieuws uit de regio vanuit de krant op een komische wijze naar voren bracht. Hij werd opgevolgd door Wichard de Benis uit Hilvarenbeek die als marathonloper de zaal binnen kwam. Zijn ervaringen met het marathon werkte bij menigeen op de lachspieren. Nog voor de pauze was het Frans Bevers uit Oirschot die als conducteur van de NS de hele zaal wist te vermaken met zijn belevenissen. Hij kreeg dan ook terecht een staande ovatie na zijn buut.

Na de pauze was het Andrew Helder als enigste tonprater uit Groesbeek die als gymleraar opkwam. Hij had ook grappen en grollen die niets met zijn gymleraarschap te maken hadden. Zo liet hij de zaal weten waarom De Treffers supporters lopend naar Achilles'29 zijn gegaan 'Zij waren bang dat Harrie Derks hun fietsen zou verkopen om aan geld te komen. De een na laatste tonprater was Dirk Kouwenberg uit Rosmalen, die als tandarts de aanwezigen liet meegenieten van wat hij allemaal in zijn praktijk tegen kwam. Zo had hij een goede klant aan Anke van Grinsven liet hij weten. Ook hij kreeg een staande ovatie. De succesvolle avond werd afgesloten door Peter van de Maas uit Hilvarenbeek, die als schoolmeester de zaal recht probeerde te zetten wat hem zo nu en dan lukte. Iedereen ging tevreden huiswaarts met de lachspieren die het nodige te verduren hadden gehad.