Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Veertig meter worst verorberd

op Sint-Hubertusfeest

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK-DE HORST – De schutters van schutterij Sint-Hubertus hebben zaterdag morgen hun patroonheilige Sint-Hubertus geëerd. Tijdens de heilige mis die werd voorgegaan door kapelaan Rudolf Franken werd stilgestaan bij de overleden leden van de Horster schutterij.

Daarna trok het gezelschap naar zaal Oomen waar voor hen een uitgebreide koffietafel klaar stond met voor ieder traditioneel een halve meter verse worst – in totaal 40 meter - die erin ging als koek. Na de koffietafel werden door voorzitter Jan Zwartjes zeven schuttersleden gehuldigd die de schutterij al jaren trouw zijn gebleven.
- Max Verbeten; 25 jaar lid en een trouwe baanschutter.
- Ron de Bruin; 25 jaar lid; is bestuurslid geweest als afvaardiging van het officierenkorps, Koning in 2001 / 2002 en kringkoning in 2002. Daarnaast is hij al jarenlang de postbode van de schutterij.
- Henk Kersten; 40 jaar lid, hij is regelmatig ingezet bij activiteiten van de schutterij als verkeersregelaar en parkeerwachter bij concoursen.
- Frans Eeren; 40 jaar lid; Begonnen als hoornblazer, koning 2015/2016, actief barmedewerker en trouw baanschutter met zijn broer Henk op de vrijdagavond.
- Cor van de Berg; 50 jaar lid en tevens 40 jaar lid van de kruisboogafdeling. Daarnaast is hij wapenmeester geweest en bestuurslid van de schietcommissie, 20 jaar 2e secretaris van het dagelijks
bestuur. In 2003 heeft Cor een kringonderscheiding in Brons mogen ontvangen.

Alle jubilarissen kregen uit handen van burgemeester Slinkman een oorkonde overhandigd en van de koningin Judith kregen ze een fraai boeket bloemen. Leo Eeren 40 jaar lid, Lam Janssen 40 jaar lid en Gerrit Daamen 50 jaar lid waren helaas niet aanwezig en zullen later door het bestuur worden bezocht.

Burgemeester Slinkman had veel respect voor de jubilarissen dat zij de schutterij zolang trouw zijn gebleven en nog zijn. Voor de derde maal heb ik deze mooie traditie mee mogen maken. "Nieuw bloed binnen de schutterij is erg belangrijk ik heb er alle vertrouwen in" aldus Slinkman, die beloofde een avond te komen kruisboogschieten en de kapelaan heeft zich daarbij aangeschoten. Dit tot grote hilariteit van de schutters, Slinkman bedoelde aangesloten.