Afbeelding
Foto:

Groesbeekse Boys verliest derby van Breedeweg

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys is er niet in geslaagd de derby van de Breedeweg te winnen, het bezoekende Rood Wit won met 0-2. Groesbeekse Boys blijft daarmee in de onderste regionen van de ranglijst steken. Rood Wit daarentegen houdt aansluiting met de koplopers.

Groesbeekse Boys probeerde als team te combineren. Rood Wit kon vooral terugvallen op individuele klasse van diverse spelers en snelle omschakelingen. Uit zo'n eerste moment schoot de gevaarlijke Rood Wit aanvaller Khalid el Haddouti maar net naast. Dave Kleijnen zag namens de thuisclub zijn direct genomen vrije trap op de lat eindigen. Na een half uur voetballen werd het 0-1 voor de bezoekers. Bij een combinatie door het centrum belandde de bal via Omar Neijari bij Khalid el Haddouti waarna deze laag in de hoek binnen schoot.

In het begin van het tweede bedrijf was Groesbeekse Boys enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Rood Wit doelman Ton van Doorn bracht redding op een kopbal van Rens Hubers, een schot van Bram de Bruin ging maar net naast en de ingevallen Stan Janssen schoot van dichtbij over. Aan de ander werd Jeffrey Hoogenbosch tien minuten voor het einde voor de tweede maal door Khalid el Haddouti gepasseerd. In het restant van de wedstrijd was Groesbeekse Boys niet meer in staat het tij te keren.

Groesbeekse Boys en Rood Wit zijn beide aankomend weekend vrij van competitieverplichtingen. Zondag 19 november speelt Groesbeekse Boys een uitwedstrijd tegen DIO'30 in Druten. Rood Wit speelt dan op eigen sportpark tegen Beuningse Boys.