Cast van Den Zuuten Ienval
Cast van Den Zuuten Ienval Foto: Marco Schoofs

Den Zuuten Ienval vlamt tijdens première

GROESBEEK - Den Zuuten Ienval weet de laatste jaren succesvolle voorstellingen te spelen en trekt veel publiek. Maar dit jaar waren de zes voorstellingen wel erg snel uitverkocht. Op 5 november is met de première van de komedie Ge makt wa me! de toon alweer gezet.

Het publiek ziet een deftige huiskamer van zakenman Roderick (gespeeld door Paul Kuperus) en zijn vrouw Trude (Ria Sillessen). Zus Frederique (een rol van Joke Kuperus) en zwager Leco (Theo Kaal) komen langs. Dan laait de eeuwige ruzie tussen de dames weer op. Trude houdt het hoofd koel. Ook vanwege dochter Marie Claire, gespeeld door Ilse Kersten.
Werkster Bets (Ineke Kaal) werkt ook in het cafetaria. We zien moeder Sjan (een grote rol van Lisette de Valk) met tweelingdochters Rachel en Priscilla (Samanta Nillessen en debutante Sophie Schuyffel) en zoons Joury en Antonio (Wilian Kaal en debutant Daniel Daam). De familie redt het financieel niet. Maar de zoons weten raad. Spelletjesverslaafde oma (een komische rol van Wil Peters) vraagt ook de nodige aandacht. De komst van haar zoon Mari (Marco Schoofs) komt goed uit. Hij wil de tweeling beroemd maken. Bets heeft een ander plan, zij wil Marie Claire stiekem aan Joury koppelen. Dan wordt Joury opgepakt door een agent (Bram Arents). De voorstelling eindigt met een groot feest. Maar of dat gezellig wordt?

Den Zuuten Ienval vlamt weer tijdens de première van deze humorvolle voorstelling met veel chaotische taferelen. Het publiek genoot zichtbaar. De voorstelling, onder regie van Katy Gröning – Küsters, wordt gespeeld op 10 tot en met 12 november en 17 en 18 november.