Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Aanwonenden Herwendaalseweg en Bredeweg willen fluisterasfalt

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De aanwonenden van de Herwendaalseweg en een gedeelte van de Bredeweg doen een dringend beroep op het gemeentebestuur alsmede de gemeenteraadsleden om bij de reconstructie van deze wegen fluisterasfalt te gaan gebruiken.

De gemeente heeft jaren geleden zowel de Herwendaalseweg als de Bredeweg aangewezen als onderdeel van de ontsluitingsroute voor Groesbeek. Ook het gemeentebestuur moet er van doordrongen zijn geweest dat de Herwendaalseweg daar te smal voor is en geen vrij liggende fietspaden heeft. Ook de verkeersdrukte is enorm toegenomen en daarnaast is het aangrenzend woongebied gegroeid met de woonwijken Mansberg en Generaal Gavinstraat.

Sinds kort is er ook een druk bezochte Lidl-vestiging en heeft het Nederlands Wijncentrum haar deuren geopend. Met de toename van de verkeersdrukte is ook de geluidsoverlast sterk toegenomen. De geluidsoverlast heeft wel degelijk invloed op het woonplezier en het welzijn van de mensen die aan beide straten wonen. Met veel tam tam heeft de gemeente aangekondigd met de reconstructie van de wijk Herwendaal en de Herwendaalseweg zoveel mogelijk de bewoners erbij te betrekken en indien mogelijk tegemoet te komen aan hun wensen. Nu is er een wens en daarvan heeft een ambtenaar zich laten ontglippen 'maar er komt géén fluisterasfalt'. De bewoners zijn van mening dat de gemeente met twee maten meet want in het voorjaar is er fluisterasfalt aangelegd in de Dorpsstraat. Onlangs hebben de bewoners een gesprek gehad met wethouder Alex ten Westeneind om nogmaals de geluidsoverlast en trillingen onder de aandacht van het gemeentebestuur te brengen. De bewoners doen een dringend beroep op het gemeentebestuur nu de wegen toch opnieuw geasfalteerd moeten worden tijdens de herinrichting geluidsarm asfalt te gebruiken.