Voetballers

op de judomat

tijdens winterstop

GROESBEEK - Aan de temperatuur is het nog niet echt te merken, maar de winter nadert en dus ook de winterstop voor het voetbal. Dat betekent niet dat de voetballende jeugd stil moet gaan zitten wachten en hooguit nog een partijtje voetbal kunnen spelen achter de computer, want Judovereniging Groesbeek biedt uitkomst.

In de maanden november, december, januari en februari kunnen voetballers bij ons een strippenkaart kopen. Daarmee kunt dan meedoen met de normale judolessen om zo wat judotechnieken onder de knie te krijgen die ook met voetballen van pas kunnen komen. Het gaat natuurlijk niet dat je leert hoe je iemand kunt vloeren, want dat mag niet op het voetbalveld en trouwens ook niet bij judo buiten de judomat, maar om zaken als beter leren vallen of het ontwijken van de tegenstander of hem/haar op het verkeerde been zetten met een schijnbeweging. En met judo oefen je natuurlijk ook je lichaam en je reflexen. Voetbal en judo zijn goed met elkaar te combineren.

Mocht je dit leuk lijken, ga dan eens kijken en gelijk meedoen. Je mag twee keer gratis deelnemen aan een judoles, daarna koop je een stippenkaart van 1tien lessen voor de prijs van 25,00 euro. Deze is te koop tijdens de les bij de trainers Gerrie Theunissen en Rick Jaspers. De tijden van de trainingen kun je vinden onder trainingen. Zie: www.judogroesbeek.nl.


Deelnemen kan in lange sportbroek en T-shirt. Ook zijn er enkele judopakken te leen. Tegen betaling van borg (25,00) kun je deze voor één winter lenen. Mocht je hier van gebruik willen maken mail dan even naar secretariaat@judogroesbeek.nl.