Afbeelding
Foto:

Groesbeekse oliebollenkraam verhuisd naar kruising Kloosterstraat/ Nijverheidsweg

Gruusbekse Wasberre Bollen erg populair

GROESBEEK – Het is in feite noodgedwongen dat de Groesbeekse oliebollenkraam van Remco Saedt momenteel op de kruising Kloosterstraat / Nijverheidsweg staat in Groesbeek. Het liefst zou Remco zoals in elk dorp of stad in Nederland een plaats hebben: midden in het centrum van Groesbeek bijvoorbeeld op het Marktterrein.

In principe zou hij daar enkele weken mogen staan, maar dan moet hij in de laatste week van het jaar (de drukste) weer verkassen. Dan heeft de gemeente Berg en Dal al jaren een oliebollenbakker uit Apeldoorn een vergunning verleend. Pas als deze oliebollenbakker aangeeft niet meer te willen komen -om wat voor een reden dan- kan Remco een aanvraag voor een standplaats indienen.

Om nu een vergunning aan te vragen heeft volgens de ambtenaar geen enkele zin, omdat de laatste week van het jaar al jaren vergund is. Op deze nieuwe locatie komen er ongetwijfeld minder cliënten -ze moeten ons nu gaan zoeken- omdat niet iedereen weet waar we nu staan. Een centrale plaats in het centrum zorgt in ieder geval voor spontane aanloop, zoals mensen die aan het winkelen zijn of door Groesbeek heen rijden en de kraam zien staan.

"Maar de echte oliebollenliefhebber weet ons hopelijk te vinden want de Gruusbeekse Wasberre Bollen waren en zijn nog steeds erg populair", aldus Remco. "Ook voor onze olie- en krentenbollen alsmede appelbeignets komen de cliënten ieder jaar weer terug." Voor de schooljeugd –de kraam staat bijna bij het Montessori college- heeft Remco speciaal diverse soorten wafels gebakken die er in gaan als koek. Remco zorgt voor het bakken van de lekkernij, terwijl Sabrina voor de verkoop zorgt onder toeziend ook van hun 2-jarige dochter Mercedes. De oliebollenkraam van Remco is van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 20.00 uur.