Afbeelding
Foto:

Kerstconcert Groesbeeks Gemengd Koor

GROESBEEK - Het Groesbeeks Gemengd Koor kent al vanaf 1990 een lange traditie van kerstconcerten in de kerk van de protestantse gemeente in Groesbeek. Een sfeervollere plek om het kerstfeest te beginnen is in de regio moeilijk te vinden.

Ondanks de lange traditie weet dirigent Vincent Ceulemans elk jaar het concert een ander accent te geven door het programma te larderen met liederen uit een bepaald land. Vorig jaar Tsjechische kerstliederen en dit jaar zijn het Deense liederen. Henriƫtte Hansma, koorlid (sopraan) en vertrouwd met het Deens, heeft het geholpen de lastige Deense uitspraak in de mond te krijgen. Uiteraard zijn er ook de meer traditionele kerstliedjes. Voor dit jaar is er bovendien nog een extra accent. In verband met de afsluiting van het Lutherjaar hoort u twee verschillende bewerkingen van het lied dat Luther zelf voor zijn kinderen in 1534 heeft gemaakt voor de kerstviering bij hem thuis.

Kortom, een concert dat u zal boeien op zondag 17 december om 16:00 uur in de protestantse kerk, Kerkstraat. De entree is inclusief programmaboekje tien euro (kinderen gratis). Maandag 18 december om 19:30 uur is het concert in de kapel van De Kloostertuin, Park Mariƫndaal, Stationsweg 9, Groesbeek voor bewoners van De Kloostertuin en hun mantelzorgers. Overige bezoekers betalen inclusief programmaboekje tien euro (kinderen gratis).