Omslag boek Wonen aan de Straatweg. Foto; Ivo van Sluis
Omslag boek Wonen aan de Straatweg. Foto; Ivo van Sluis Foto: Ivo van Sluis

Stichting Margot van Boldrikfonds brengt nieuw boek uit

BEEK - Op 27 januari verschijnt het boek 'Wonen aan de Straatweg. Van Vrouwendaal tot Bronheuvel'. Het is in opdracht van het Margot van Boldrikfonds in Beek geschreven door Pieternel Coenen, kunsthistorica, en Annemiek Lukassen, kenner van de eigendomsgeschiedenis van de voormalige Heerlijkheid/gemeente Ubbergen.

Het rijkgeïllustreerde ingebonden boek (288 pagina's) biedt een schat aan informatie over alle (ook verdwenen) huizen en hun bewoners aan de vroegere Straatweg tussen Nijmegen en Beek. Voor het boek zijn talloze bewoners, oud-bewoners en nazaten geïnterviewd.

Prijs bij intekening: 27,50 (na 27 januari: 30 euro). Intekening via MargotvanBoldrik@gmail.com of op de intekenlocaties: Antiquariaat-Boekhandel Supplement in Beek; Plus Nico de Witt Beek; Primera De Postkoets in Beek; De Refter in Ubbergen (secretariaat De Refter is alleen geopend vóór de middag). Afhalen en betalen op zaterdag 27 januari in Antiquariaat-Boekhandel Supplement, Van Randwijckweg 2 Beek gem. Berg en Dal. Meer info staat op www.margotvanboldrik.nl.