Subsidie gemeente voor Nijmeegse turnvereniging De Hazenkamp

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal zijn voornemens om ook de Nijmeegse turnvereniging De Hazenkamp te subsidiëren. De vereniging biedt aan 125 Berg en Dalse kinderen sportactiviteiten aan.

De vereniging biedt op vier locaties in de gemeente Berg en Dal turnactiviteiten aan. Het college heeft in eerste instantie de vereniging geadviseerd om zich te splitsen in een Nijmeegse en Berg en Dalse vereniging. Op advies van deskundige heeft de vereniging besloten zich niet te gaan splitsen vanwege een ingewikkelde boekhouding en administratie. Het college heeft besloten vanaf 2018 per jeugdlid 50,00 euro en een vast bedrag van 1.500 euro beschikbaar te stellen met een totaal bedrag van 7.750 euro. Hiervoor zal wel de regeling sportverenigingen moeten worden aangepast en worden geactualiseerd.

De gemeente heeft inmiddels de sport turnen eraan toegevoegd. Om te voorkomen dat andere verenigingen buiten Berg en Dal met slechts enkele leden uit Berg en Dal voor subsidie in aanmerking willen komen, heeft het college gesteld dat er minimaal honderd leden uit Berg en Dal moeten komen en de vereniging de activiteiten aanbiedt binnen de gemeente Berg en Dal.