Verdeeldheid in carrouselvergadering over melkverwerkingsbedrijf

GROESBEEK – Tijdens de carrouselvergadering van de gemeente Berg en Dal waarin de agendapunten van de eerstvolgende raadsvergadering worden besproken, is verdeeldheid ontstaan.

Tijdens het agendapunt over intentieverklaring voor de komst van een beperkt melkverwerkingsbedrijf bleek er onder de aanwezige carrouselleden de nodige verdeeldheid te zijn. Het gemeentebestuur ziet zo'n bedrijf op de locatie aan de Dennenkamp -waar voorheen een mega kippenschuur was gevestigd- wel zitten en vroeg de commissieleden voorstander te zijn van een intentie overeenkomst zodat DDP verder kan gaan met de ontwikkelingen van het plan. Ook enkele bewoners van de Dennenkamp zien een melkverwerkingsbedrijf wel zitten. Alleen hadden zij de nodige vraagtekens bij de verkeersafwikkeling, want volgens hen is De Dennenkamp niet geschikt voor het vrachtverkeer dat naar het bedrijf moet.

Mevrouw Brouwer projectleider van DDP liet weten dat kritische reacties ook hun aandacht verdienen. Langs De Dennenkamp zullen ongetwijfeld parkeerstroken moeten komen, aldus de woordvoerster. Wethouder ten Westeneind hield de leden voor, dat als er geen melkfabriek in komt, dan komen er kippen in. Daarvoor ligt de vergunning al op de plank, aldus Ten Westeneind. De VVD, GroenLinks, Sociaal Groesbeek, Voor Berg en Dal en VOLG lieten weten tegen te zijn. De PvdA hield de spanning erin en gaan alleen akkoord als er een goede verkeersafwikkeling komt. Donderdagavond 14 december zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen te weten: melk of 280.000 kippen.