Opnieuw winst Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Na de slechte seizoensopening wist Groesbeekse Boys afgelopen zondag de tweede wedstrijd op rij winnend af te sluiten. In Nijmegen werd tegenstander sv Hatert met 1-3 verslagen. Met de overwinning zorgt het team van trainer Koen Renswoude ervoor dat het twee plaatsen op de ranglijst stijgt.

De eerste helft was niet best. Thuisclub Hatert had een licht veldoverwicht maar wist dit niet tot doelkansen om te zetten. Groesbeekse Boys speler Maarten van de Burg was het dichtst bij een treffer. Zijn harde voorzet werd door al zijn medespelers gemist.

In het tweede bedrijf ontstond er een open wedstrijd waarbij Groesbeekse Boys een overwicht had. Toch scoorden de gastheren de eerste treffer. Een vrije trap werd door de Nijmeegse aanvaller Chiel Jan Nijman binnen gekopt. Groesbeekse Boys nam daarna het heft in handen en wist binnen twintig minuten drie maal te scoren. Sil Eikholt wist Dave Kleijnen in de diepte vrij te spelen waarna de spits de bal binnen kon lopen. Maarten vd Burg bracht de Groesbekers op een 1-2 voorsprong door in de verre hoek binnen te schieten. Dave Kleijnen bracht tien minuten voor het einde de stand op 1-3. Hij benutte een strafschop nadat Bram de Bruin binnen het strafschopgebied werd neergehaald.

Door de overwinning is Groesbeekse Boys naar de tiende plaats gestegen. Zondag 10 december wacht de wedstrijd tegen Eldenia. Deze tegenstander uit Elden staat met vier punten meer op een achtste plaats. Deze laatste thuiswedstrijd van 2017 op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur. Na afloop van de wedstrijd is er gezellige Hollandse muziek van DJ Hanzi.