Rood Wit

verslaat Driel

GROESBEEK - In de thuiswedstrijd tegen Driel was Rood Wit uiteindelijk de beste en versloeg de gasten met 3-0. Rood Wit begon de wedstrijd sterk en wist al in de achtste minuut de voorsprong te nemen.

Via een snel uitgevoerde counter over de rechter flank zorgde Kahlid el Haddoutti er voor dat hij alleen voor de keeper kwam en met een fraai gemikt schot bij de tweede paal de openingstreffer maakte, 1-0. De gasten hadden weinig in te brengen en kwamen niet verder dan wat aanvallende activiteiten richting de verdediging. In de 18de minuut resulteerde dat in een verre trap van Glen Wijnhoven op Kahlid. Hij nam de bal goed mee en met een identieke afwerking als bij de 1-0 scoorde hij de tweede treffer, 2-0. Daarna kwamen de gasten iets beter in het spel en zakte Rood Wit iets terug. Dat leverde een keer een schot op doel op dat naast en over ging. Ook Rood Wit kreeg nog een paar kansjes. De schoten gingen echter ook over en naast het doel. De stand bleef tot de rust onveranderd.

Na de thee ging Rood Wit meteen weer goed in de aanval en in de 48ste minuut maakte Omar zijn doelpunt van deze middag. Ako Yassin zette de verdediging onder druk en zij kwamen er niet uit waardoor Omar de bal gemakkelijke kon veroveren en zich vrij kon spelen en beheerst in kon schieten en de stand op 3-0 kon brengen. Daarna nam de ploeg van Rood Wit wat gas terug en ook de gasten lieten het er een beetje bij zitten, Beide ploegen kwamen nog wel een beetje in de aanval maar echt gevaar werd er niet meer gemaakt. Een welkome overwinning van Rood Wit op de hoog geplaatste gasten uit Driel. Volgende week gaat de ploeg van trainer Joop van den Ing naar Hatert om die ploeg te bestrijden. De aanvang in Nijmegen is om 14.00 uur.