Monica Coronado & Manito. Foto: Edwin Huizing
Monica Coronado & Manito. Foto: Edwin Huizing Foto: Edwin Huizing

Spaans kerstconcert in kleine Bartholomeuskerk

Foto: Edwin Huizing

BEEK - Op zaterdag 16 december komt de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito met een speciaal programma genaamd concierto navideño (Spaans Kerstconcert) in het sfeervolle Bartholomeuskerkje, Nieuwe Holleweg 2 in Beek-Ubbergen.

Het is een verfijnd concertprogramma van mediterrane liederen, waarbij sommige nummers de kerstsfeer benadrukken. De luisteraar kan deze avond proeven van de warme sfeer van de feestdagen in Spanje. Deze voorstelling belooft een en al vuur! Mónica zingt met enorme bezieling liederen die ze verzameld heeft in haar zwervend bestaan als muzikante. Hierin zijn weemoed, passie en hartstocht terugkerende onderwerpen. Bij sommige nummers begeleidt zij zichzelf op gitaar.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Het concert is helemaal akoestisch. De aanvang is 20.30: entree 10,00 euro. Meer info staat op www.bartholomeuskerkje.nl.