Bloembollenactie. Foto: Lucie Godschalk
Bloembollenactie. Foto: Lucie Godschalk

Dringende oproep van Inloophuis De Korenbloem

GROESBEEK - Inloophuis De Korenbloem zoekt nieuwe vrijwilligers om het team te versterken en verkoopt bloembollen om de kosten van huur te betalen.

Het Inloophuis De Korenbloem is gevestigd in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek en wordt gerund door daarvoor door het IPSO opgeleide vrijwilligers. Zij biedt een huiskamer aan mensen die even kwetsbaar zijn, even een moment van warmte en aandacht nodig hebben hetgeen vandaag de dag door bezuinigingen en zelfredzaamheid niet meer door de maatschappij of de overheid opgebracht wordt. Er is lotgenotencontact, een luisterend oor, een thema avond, of een activiteit of gewoon even niets. "Een ernstige ziekte doet meer met je dan je denkt. Je komt in een achtbaan van gedachten, gevoelens, gesprekken, keuzes, twijfel, behandelingen, lichamelijke ervaringen …."

Vrijwilligers

Het inloophuis draait op vrijwilligers. Dit zijn daarvoor opgeleide mensen, die de gasten van het inloophuis ontvangen. "Wij hebben een fijn team maar er is op dit moment ook behoefte aan nieuwe collega’s. Neem contact op met info@inloophuisgroesbeek.nl of kom langs op dinsdag of woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur."

Geld

We zijn van een verzorgingsstaat in een participatiemaatschappij terechtgekomen: iedereen wordt in staat geacht om voor zichzelf te kunnen zorgen. "Wij kunnen geen contributie heffen. Wij moeten met recht sprokkelen in een vijver die steeds kleiner wordt omdat er steeds meer instanties zijn die geld nodig hebben. Koop onze bloembollen en breng kleur in uw leven van dat van onze gasten. Wij staan de komende tijd op diverse (kerst)markten. Of bel 024 6756071 en spreek uw bestelling en adres in: 3 zakken voor 10,00 euro; 1 zak voor 3,50 euro."