Afbeelding
Foto:

Actie voor regionale voedselbanken

REGIO - Tijdens de feestdagen genieten we van gezelschap, vaak met heerlijk eten en drinken. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Daarom organiseren de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen, Dar en ARN ook dit jaar een voedselbankactie voor voedselbanken in de regio.

Vorig jaar werden maar liefst 55 volle winkelwagentjes ingezameld. Dit jaar start de actie op 6 december en duurt tot en met 20 december 2017. Inwoners die houdbaar voedsel inleveren, krijgen als dank een gft-afvalbakje om hun gft-afval makkelijker te scheiden. Veel mensen hebben ongebruikt, houdbaar voedsel in hun keukenkast staan. Daar kunnen zij iemand bij de Voedselbank blij mee maken.

Hoe kunnen inwoners helpen? Inwoners kunnen hun keukenkastje leeg maken of iets extra's kopen als zij boodschappen doen.
Ze kunnen dit afgeven bij een van de inzamelpunten van de actie. Inleveraars krijgen als dank een gft-afvalbakje en maken kans op een rondleiding bij afvalenergiecentrale ARN. Deze organisatie verwerkt onder andere het gft-afval uit onze regio tot compost en groengas. Bij de inzamelactie maken afnemers van de voedselbanken in de regio kans op een diner voor twee bij een duurzaam restaurant in de regio.

Er zijn inzamelpunten ingericht op gemeentehuizen in de regio en bij Dar. Kijk voor meer informatie op www.dar.nl/inzamelactie. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar via
024 3716000 of via info@dar.nl (maandag - vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur).