Afbeelding
Foto:Peter Hendriks

160 leerlingen getuigen van huwelijk twee zwarte pieten in Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK-DE HORST – Donderdagmorgen zijn 160 leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 van basisschool Op De Horst in de gymzaal aan de Plakseweg getuige geweest van een huwelijk tussen twee zwarte Pieten.

Piet Pedro en Piet Amora hadden besloten op de laatste dag dat Sinterklaas nog in Nederland is om samen verder getrouwd door het leven te gaan. Als ambtenaar van de burgerlijke stand fungeerde Theo Giesbers (oud-schoolhoofd) die de huwelijksvoltrekking verrichtte onder toeziend oog van Sinterklaas.

Toen beiden het ja-woord hadden gegeven verklaarde de ambtenaar van Berg en Dal dat jullie nu als man en vrouw door het leven gaan. De huwelijksambtenaar verzocht de leerlingen even de ogen dicht te doen zodat de twee Pieten elkaar even konden kussen, dit onder gejuich van de leerlingen. Na de huwelijksvoltrekking las de ambtenaar van de burgerlijke stand de huwelijksakte voor: 'Op 5 december 2017 is in de gymzaal van basisschool Op De Horst het huwelijk vertrokken van Piet Pedro geboren in Madrid en wonende in het paleis van de Sint én Piet Amora, eveneens geboren in Madrid en ook wonende in het paleis van de Sint. Zij zal verder door het leven gaan als Piet Pedro – Amora." Als getuige was aanwezig Sinterklaas en die telt voor twee.