Peutercafé Leuth

LEUTH - Op 08 januari is er weer een peutercafé in het kulturhus van Leuth. "Je bent er van harte welkom. Jouw kind kan er lekker spelen en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten."

Deze eerste keer in het nieuwe jaar is er een bijeenkomst die gaat over eten (en diëten). Wat is gezonde voeding voor het kind, waaraan moet dat voldoen? En, wat is minder gezonde voeding? Hoe kun je het eten aantrekkelijk maken voor je kind? Een diëtiste vertelt over haar werk en zal vragen daarover beantwoorden. Maar daarnaast is het peutercafé ook gewoon een gezellige ontmoeting met anderen uit je dorp!

Het peutercafé Leuth vindt plaats in het kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4 van 10.00 tot 11.30 uur. Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. Het is bedoeld voor Leuth en omliggende dorpen. Daarbij is het gratis. Een kopje koffie of thee staat klaar.

Geruchten over dorpshuis De Sprong

OOIJ - "Helaas gaan er geruchten door ons mooie dorp dat dorpshuis De Sprong failliet zou zijn. Gelukkig is dat niet zo. Feit is wel dat onze financiële situatie niet gezond is", aldus voorzitter Theo Verriet.

Het bestuur is nu samen met de gemeente Berg en Dal aan het zoeken naar oplossingen voor dit probleem. "Samen onderzoeken we diverse scenario's om te bezuinigen en onze exploitatie weer gezond te krijgen. Daarvoor hebben we natuurlijk ook de hulp nodig van onze gebruikers en bezoekers. Samen moeten we toe naar een toekomst waar het dorpshuis centraal blijft voor de vele verenigingen uit Ooij en omstreken. Het ledenaantal en dus de omzet van vele verenigingen loopt hard terug en daardoor hebben we veel minder baropbrengst. Daartegenover blijven de kosten voor het gebouw gelijk. Het bestuur staat open voor frisse ideeën en nodigt u graag uit met ons mee te denken. Wilt u hierover met ons van gedachten wisselen of die aanleveren, neem dan contact met ons op: via e-mail info@dorpshuisdesprong.nl."