Afbeelding
Foto:

Het ultieme kerstgevoel in Millingen aan de Rijn

Kerststallen-expositie

MILLINGEN - Tijdens de kerstdagen bezoeken vele mensen de Sint-Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn. Om de H. Eucharistie te vieren, om te genieten van de geweldige koren en fanfares en om de prachtige kerststal te bezichtigen.

Ook na de vieringen komen vele jonge gezinnen de kerk bezoeken, daarbij welkom geheten door de trouwe vrijwilligers, die een uur opofferen van hun kerstdagen, om als kerkwacht te fungeren.

Al meerdere jaren is er naast de traditionele kerststal (met wel drie kamelen) een aparte expositie ingericht om de bezoekers nog meer het ultieme kerstgevoel te geven. Zo was er in 2009 een minikerstkribjes-tentoonstelling. Het kleinste kerststalletje was zo groot als de kop van een lucifer en in 2013 was er een mini-expositie van kerstpostzegels. Schitterende exemplaren van over de hele wereld. Het neusje van de zalm voor filatelisten.

Internationale kerststallen

Dit jaar laat men de bezoeker genieten van de kostbare privé-verzameling van Pater Geert Scholten uit Bemmel (bekend van zijn trouwe assistenties in de parochiekerk van Millingen aan de Rijn). Vanaf 1994 bouwt hij aan een unieke collectie van kerststallen van verschillende formaat, die intussen is uitgegroeid tot zo'n honderd exemplaren. Een gedeelte hiervan is te bewonderen tijdens de kerstdagen. Het betreffen stalletjes uit Afrika (Ghana), Zuid-Amerika (Peru), Mexico, Groot-Brittannië, Polen, Oëkraine, Indonesië en de Filippijnen. De openingstijdens zijn op eerste en tweede kerstdag naar de H. Mis tot 16.00 uur.