De Treffers goed gemutst

de winterstop in

GROESBEEK - Door een 1-2 overwinning op concurrent TEC gaat De Treffers met een gerust gevoel de winterstop in. In een 3-5-2 opstelling ging De Treffers van start. De eerste kans was voor de thuisploeg maar de bal werd uitstekend gepareerd door keeper Niels Kornelis.

Na een kwartier had De Treffers op 0-1 moeten komen. Robert Janssen gaf een bal op Dyon Gijsen die oog in oog kwam met de keeper van der Sman. In plaats van af te leggen op vrijstaande Cedric Badleck ging hij voor eigen succes, zonder resultaat. Vier minuten voor rust leek het dat de thuisploeg op voorsprong kwam maar de spits van TEC trof het zijnet. Na de rust wist De Treffers de weg naar voren meer te vinden en kwam op meer kansen dan de eerste helft. In de 57ste minuut was het raak. Een actie van Cedric Badjeckl werd tot corner verwerkt, Nick de Bondt gaf een uitgemeten corner waarna Bryan Sirvania de bal tegen het net te jagen. Deze treffer leek verblindend te werken voor TEC en had een positieve uitwerking op de aanvalsdrift van De Treffers. Nick de Bondt liep de zestien in en werd hierbij gehinderd door de Tielse verdediging waarna de scheidsrechter de bal op de penaltystip legde Nick de Bondt maakte zelf de 0-2 (zijn 9de goal van het jaar).

Daarna maakte TEC de wedstrijd nog spannend en maakte 5 minuten voor de officiële wedstrijdtijd de 1-2. Scheidsrechter Puts zorgde er wat dieper in blessuretijd voor dat de rood-zwarte harten een keer of drie oversloegen. Na een scrimmage in de Groesbeekse zestienmeter was er hevig appèl van Tielse zijde. De scheids had niets waargenomen maar ging voor de zekerheid even langs bij zijn vlaggende assistent. Alles bleef zoals het was. Voor De Treffers weer een hele belangrijke wedstrijd die een paar plekken winst, een goed gevoel en een lekkere sfeer oplevert.