Afbeelding

Kerstversiering winkelcentrum Bellevue prooi van vandalen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De kerstversieringen in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue zijn in de nacht van woensdag op donderdag ten prooi gevallen aan enkele vandalen.

De daders hadden het vooral gemunt op de kerstboom verlichting die in de kerstbomen hangen. Op de camera's staat vast dat het om twee daders gaat. Zij komen rond middernacht in het winkelcentrum aanlopen waarna er een op de uitkijk gaat staan, terwijl de andere zijn slag wil slaan. Bij Zeeman werd de kerstverlichting helemaal uit de boom gehaald en meegenomen. Bij Sier wilde de dader dat eveneens doen, maar daar lukte het niet om de verlichting uit de kerstboom te krijgen waarna de verlichting werd vernield.

Bij café-restaurant De Spil moesten drie kerstbomen eraan geloven. Echter hier was de verlichting zo goed bevestigd in de bomen dat ze er niet zomaar uit te krijgen was. De dader heeft de verlichting vernield en onder de bomen achtergelaten. De ondernemers doen aangifte van vernieling bij de politie van Berg en Dal. Daarnaast zullen ze de camerabeelden aan de politie overhandigen, waarop de daders duidelijk te zien zijn.