Dames Switch '87 stunt tegen koploper

MILLINGEN - Dames Switch '87 moest vandaag vol aan de bak, tegen koploper Pegasus D2.

"Een beetje gespannen begonnen we aan de wedstrijd. Het was aftastend, maar wel goed. Pegasus deed het echter ook goed, dus ging het gelijk op. Met een paar krachtige services zette Bo de passing van Pegasus onder druk en daar kwamen zij niet uit. Wij pakten de ballen in het achterveld goed op en maakten het af aan het net. Met 25-20 pakten we die 1e set.

In de tweede set deden we het slecht, die gaan we ook snel vergeten. Een achterstand van 1-14 wisten we nog een beetje goed te maken, maar natuurlijk kwamen we niet meer in de buurt van Pegasus. Met 14-25 gingen we op naar de derde set.

Maar ook in deze set kwamen we snel op grote achterstand. De passing was er niet, aanvallend lieten we steken vallen en dus stonden we al snel achter met 0-7. Na een time-out ging de knop om. De vechtlust kwam terug! Nu pakten we veel ballen in het achterveld, scoorden we punten in onze aanval. Helaas was het net niet genoeg, 20-25.

In de vierde set speelden we fantastisch! Er werd keihard gewerkt, er werden schitterende punten gemaakt (Kristel, Bo en Adriƫnne), geweldige ballen van de vloer gehaald (Bo en Ruth) en Patricia scoorde veel met haar tweede balletjes. De sfeer was uitermate goed, het publiek deed lekker mee en alles leek te lukken. Die 4e set pakten we met 25-21.

We hadden dus al meer dan we hadden gedacht. Maar het zat erin, de overwinning. Dus gingen we er vol voor. En het lukte! Met een uit gespeelde bal van Pegasus kwam er een eind aan de wedstrijd en stond er 15-9 op het scorebord. Ontzettend blij en opgelucht met deze overwinning."