Afbeelding

Kerstmarkt rondom De Kringloop doet onvoorstelbare donatie aan voedselbank

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zondag werd voor de tweede maal een sfeervolle kerstmarkt gehouden rondom Kringloop Groesbeek aan de Industrieweg.

Naast de vijftien kramen met kerstartikelen waren er in de loop van de dag liefst zestien artiesten van eigen bodem die geheel belangeloos een optreden verzorgden. Ze hadden hun diensten aangeboden omdat deze kerstmarkt geheel in het teken stond van de voedselbank. Het was dan ook een drukte van jewelste in en om De Kringloop.

Ondanks dat De Kringloop al wekelijks etenswaren doneert aan de voedselbank -die aan 75 gezinnen wekelijks gezonde levensmiddelen geeft- en inmiddels allen een kerstboom hebben ontvangen, had André Brouwer aangekondigd een flinke donatie te doen. Zondagmiddag werden de voorzitter van de voedselbank Jac Verhagen en oud-voorzitter Peter Maas blij verrast met hetgeen De Kringloop voor hen aan donatie had. Op de kerstmarkt stond een kraam die boordevol en rondom de kraam was uitgestald met grote hoeveelheden houdbare levensmiddelen. Zo stonden er honderden blikken soep en potten groenten, aardappelpuree, zuurkool, pannenkoekenmeel, koffie en voor ieder gezin was er een kerststol.

De afgevaardigden van de voedselbank waren erg onder de indruk van de grote donatie. Wij zorgen ervoor dat iedereen met de kerst een extra pakket zal krijgen, zo lieten beiden weten. De 75 gezinnen die gebruik maken van de voedselbank komen uit de gemeente Berg en Dal, Heumen en Mook.