Afbeelding

Ontknoping eerste Groesbeekse Kwis

in bomvolle zaal Verhoeven Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Eigenlijk durfde niemand het te dromen – alleen de initiatiefnemer – Hans Verhoeven van het gelijknamige dans– en partycentrum aan de Pompweg, dat de eerste Groesbeekse Kwis zo'n groot succes zou worden. Half Groesbeek was op zaterdag 25 november in de weer om de driehonderd vragen die in het kwisboek stonden te beantwoorden.

De 24 aangemelde teams van wel 15 tot 20 personen hadden op die avond alles uit de kast gehaald om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Laptops, telefoons, hulplijnen alles werd erbij gehaald om de vragen van de tien hoofdstukken te beantwoorden. Zaterdagavond vond de ontknoping van de eerste Groesbeekse Kwis plaats in de zaal van Verhoeven die binnen de kortste tijd vol liep in afwachting van de uitslag. Deejay Marco lichtte tijdens het draaien van de muziek verschillende vragen met antwoorden toe en maakte de punten bekend van diegene die niet de top vijf hadden gehaald.

Nadat Johnny Romein bekend als 'De Vrolijke Koster' had opgetreden was rond de klok van half twaalf de spanning te snijden. Wethouder Erik Weijers -die de prijsuitreiking verrichtte- stond er versteld van dat de eerste Groesbeekse Kwis zo'n groot succes is geworden. Dit is te danken aan de initiatiefnemer Hans Verhoeven die naast zich een team van zes persponen om zich heen heeft verzameld.

Op de vijfde plaats eindigde 'Van Alles Wat' met 244 punten, vierde werd 'Cenosillicafobie' 249 punten, derde 'Millies' 253 punten, tweede 'De Freddies' 262 punten en als winnende team 'De Bruin & Co' met 273 punten. Dat mag zich het komend jaar terecht het slimste team van Groesbeek noemen en zal de wisselbeker het volgend jaar bij de tweede editie moeten verdedigen.