Fietsmaatje-nieuws

BEEK - Bij het Kulturhus in Beek staan al fietsen met ondersteuning, die deel uitmaken van het project 'Fietsmaatje'.

Binnenkort komt daar nog een tandemfiets met trapondersteuning bij. Voor het project Fietsmaatje wordt er nog een bestuurslid gevraagd, het liefst uit de groep die daar ook gebruik van of gaan maken. "Heeft u interesse laat het mij weten, Gérard Tesser, 024 3226377."

Ex-wethouder

eist en krijgt excuus

BERG EN DAL – Tijdens de raadsvergadering sprak de ex-wethouder Ria Barber in en liet geen spaan heel van de conclusie van het rapport van de Reken Kamer Commissie betreffende het fietspad De Spoorkuil.

In het rapport stond dat de ex-wethouder op verzoek van de RKC geweigerd had met hen te praten. Daarnaast zouden er meerdere verzoeken haar richting zijn geweest, wat zij ten stelligste ontkende. Ook uitlatingen door PvdA-raadslid Martijn Schmiermann bij Omroep Berg en Dal stuitte haar tegen de borst. 'De maat is vol', zo liet zij weten. "Schmiermann liet daar weten dat ik maar kort wethouder was geweest om mijn pensioen veilig te stellen. Echter de wethouderwissel stond al langer vast. Het is een ongepaste opmerking', zo liet zij zich uit naar Schmiermann.

Barber heeft de twee voorstellen van de RKC om met elkaar te praten afgezegd in verband dat zij herstellende was van een ongeval, waarbij zij een hersenschudding en diverse kneuzingen had opgelopen. Van het weigeren is dus geen sprake laat staan van herhaalde verzoeken daarom. Zij eiste van de voorzitter van de RKC Ton Vroenhoven een rectificatie in de vorm van een perspublicatie alsmede een rectificatie in het rapport, 'want mijn naam is al meer dan genoeg door het slijk gehaald', aldus Barber. Ton Vroenhoven erkende dat het niet klopt dat Barber meerdere malen gevraagd zou zijn, dat had betrekking op ex-wethouder Theo Giesbers, zo liet hij weten. Burgemeester Slinkman vond de gang van zaken onzorgvuldig. 'Daar schrik ik van', liet hij Van Vroenhoven weten.