Vredesviering 1 januari:

Kleurrijk Groesbeek

GROESBEEK - Op 1 januari om 11.00 uur is in de protestantse kerk van Groesbeek een vredesviering met als thema 'Kleurrijk Groesbeek'.

"Kunnen we onszelf recht doen en tegelijk een steeds kleurrijker Groesbeek worden? Daar staan we bij stil in de Vredesviering van 1 januari. Als gemeenschap leef je voortdurend in overgang: oude gevoelens en vormen van gemeenschap gaan verloren of werken niet meer, nieuwe vormen komen op. Ook Groesbeek is in zo’n overgang: we zijn opgenomen in de grotere gemeenschap Berg en Dal en tegelijk zijn er allerlei initiatieven om de kleine gemeenschap ter plekke te versterken: inloop- en buurthuizen, buurtsoepies, wijkraden, dagopvang, Brede School, Goei Kamer, Forte Welzijn...

Burgemeester Mark Slinkman zal de opening verzorgen, Diny Hendriks zullen we bevragen over kleurrijk Groesbeek, Lizette Cillessen zorgt voor begeleiding en pianospel. En met u samen zijn we even een kleine gemeenschap aan het begin van een nieuw jaar vol uitdaging en kansen. We heten u welkom", aldus de werkgroep Vredesinitiatieven, Bahá'ï, katholieke en protestantse kerk.

De protestantse kerk staat aan de Kerkstraat. Na de viering is er gelegenheid in De Serre een kop koffie/thee/glaasje fris te drinken en elkaar geluk en vrede te wensen in het nieuwe jaar.