Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Eerste koppeldarttoernooi in Leuth

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – Dertig koppels hebben zaterdagmiddag en -avond deelgenomen aan een nieuwe activiteit in Leuth het koppeldarttoernooi. Veelal beginnende en ongeoefende darters troffen elkaar in De Vriendenkring.

Met behulp van twee ervaren darters was de zaal ingericht en het programma in elkaar gezet. In een eerste poule ronde werd bepaald wie er naar de knock-outfase van een winnaarspoule of verliezerspoule zou gaan. Via achtste finales, kwart finales en halve finales werd bepaald wie er uiteindelijk nummer 1, 2, 3 of 4 werd.

Op tien banen die gebroedelijk naast elkaar lagen, werden de pijlen richting de ronde schijven afgevuurd. Na ongeveer 70 wedstrijden was men toe aan de finales. In de verliezerspoule ging de finale tussen De Cola Boys en Leuth United. Leuth United oftewel Rick Bons en Milo Hubers wonnen de eerste trofee in deze poule.

Bij de winnaars ging de strijd tussen twee koppels uit Millingen aan de Rijn. Twee teams van 't Fuske namen het tegen elkaar op. In een best of five game was te zien dat deze jongens de darts vaker hanteren. Twee Leuthse jongens Jack Hermsen en Erwin Terwindt wisten te midden van al dit dartgeweld toch nog de derde plaats te bemachtigen. De hoofdprijs was uiteindelijk voor Fuske 4. Ook de prijs voor de hoogste uitgooi (116) was voor een speler van Fuske 4 Maarten Smits. Het volgend jaar vindt de tweede editie plaats op 15 december.