Afbeelding
Foto:

Graffiti-kunstenaar brengt raadzaal in kerstsfeer

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Zijn artiestennaam is Moris Graffiti; hij is een bekend graffiti-kunstenaar die op zijn 15de jaar geïnspireerd raakte met graffiti.

Moris is geboren in 1971 als Maurice Broekhof en is vanaf 1986 geïnteresseerd geraakt in graffiti. Moris kreeg zijn eerste opdracht in 1987 voor het Jazzfestival in Wijchen. In de afgelopen jaren heeft Moris veel graffiti-muurschilderingen gemaakt, puur uit hobby en ook steeds vaker in opdracht van bedrijven of particulieren. Sinds 2002 werkt Moris ook op schilderijdoek en in 2009 heeft hij zijn eerste expositie gehad in de bibliotheek van Wijchen.

Volgens Moris bestaat al eeuwenoud het verschijnsel om overal je naam achter te laten. Dit fenomeen, dat nu graffiti wordt genoemd komt over de hele wereld voor. De missie van Moris is om anderen te overtuigen dat graffiti meer is dan alleen maar een krabbel of leus op straat achter laten. Dat heeft Moris onlangs bewezen in de raadzaal van het gemeentehuis. Daar heeft hij op de grote ruit aan de Kerkstraat kant een kerstversiering met diverse sneeuwspuitbussen aangebracht die er zijn mag. Het prachtige kunstwerk wist hij in slechts anderhalf uur te klaren.