Wat wordt

de nummer één

Groesbeekse

top 100 allertijden?

GROESBEEK - Zaterdag 30 december is het zo ver. Rond 18.00 uur zal de nummer één van de Groesbeekse Top 100 allertijden bekend zijn. Deze eenmalige top 100 is een initiatief van omroep Berg en Dal en zal de geschiedenis in gaan als een waardevolle muzikale opsomming van de muziek uit Groesbeek.

De lijst bestaat uit nostalgische en hedendaagse liedjes en instrumentale muziekstukken die vanaf 1950 tot heden op plaat of cd zijn gezet. Niet alleen liedjes die landelijk bekend zijn geworden maar ook Groesbeekse liedjes veelal in het dialect gezongen zullen ongetwijfeld op deze lijst voorkomen. Deze top 100 lijst is onlangs door een groot aantal muziekprogrammamakers van de lokale omroep samengesteld. Waarmee men een keuze heeft gemaakt uit het veelzijdige repertoire van de muziek uit het muzikale dorp. Groesbeek kent ook vele in het dialect gezongen carnavalsliedjes. Deze komen echter niet op deze lijst voor.

Uitzending live meemaken.
De acht uur durende livemarathon uitzending begint om 10.00 uur op de radio en zal door diverse medewerkers gepresenteerd worden. Het gebeuren speelt zich af in het theatercafé van De Mallemolen waar iedereen vanaf 10.00 uur welkom is. Een mooie gelegenheid om op deze dag eens van dichtbij mee te maken hoe radio gemaakt wordt. Het programma wordt afgewisseld met interviews en optredens van artiesten die in deze lijst voorkomen. De luisteraar thuis kan van 10.00 tot 16.00 uur bellen met de studio om de nummers 1, 2 en 3 te raden van deze top 100. Een telefoonpanel zit beneden in de studio klaar om uw prognose te noteren. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door restaurant-herberg 't Zwaantje. Het telefoonnummer van de omroep is: 024 3976299.