Twee punten voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Afgelopen zaterdagavond, 27 januari, speelden de dames van Groesbeeks Glorie om 18.10 uur een uitwedstrijd tegen The Flyers dames 1 in Wijchen.

Na een goede warming-up waren de dames uit Groesbeek klaar om van start te gaan. In het doel stond keepster Mira, de keepster van Groesbeeks Glorie A1. Voordat de wedstrijd begon, werd er afgesproken om de schutster van het team van The Flyers vast te zetten. Dat werd goed gedaan waardoor de dames van The Flyers vanaf het eerste moment weinig kansen kregen om te scoren. De verdediging van Groesbeeks Glorie stond dus erg goed, maar de aanval ging wat minder. Er werd af en toe slordig gespeeld waardoor er veel balverlies was. Gelukkig wisten de Groesbeekse dames voldoende doelpunten te maken. Dit resulteerde in een ruststand van 5-10 in het voordeel van Groesbeeks Glorie.

Ook in de tweede helft stond de verdediging sterk en kwamen de dames uit Wijchen niet vaak tot scoren. Aanvallend groeide de dames uit Groesbeek gedurende de wedstrijd. De gaten in de verdediging van The Flyers werden gevonden en er werd meerdere malen gescoord. De hele wedstrijd heeft Groesbeek voor gestaan. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 10-17 in het voordeel van Groesbeek Glorie. De twee punten konden meegenomen worden naar Groesbeek. Aankomende twee weken hebben de dames geen wedstrijden en zijn dus vrij. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 17 februari om 20.00 uur tegen Avanti dames 1 in Heuvelland.

Sportinstuif in Beek

BEEK - Op donderdag 15 februari is er in Beek een sportinstuif voor basischoolkinderen.

Deze editie zijn de activiteiten: voetbal, korbal, dans, judo en spelletjes. De sportinstuif is in en om het Kulturhus in Beek. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur. De start is om 10.00 uur. Deelname kost drie euro per kind.

De sportinstuif duurt tot 12.30 uur en in de pauze wordt voor drinken gezorgd. Trek makkelijk zittende (sport)kleding en schone sportschoenen voor binnen aan en neem een tasje mee waar kleding in meegenomen kan worden bij het wisselen van activiteit.