Zuur verlies DVSG

GROESBEEK - Na de winterstop speelt DVSG uit tegen VVLK. Het is een wedstrijd van de één na onderste tegen de één na bovenste in de ze vijfde klasse. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor VVLK.

Zowel DVSG als VVLK hebben wat basisspelers die niet fit zijn. Voor DVSG betekent dit dat Jens Liebers en dat Guus Piepenbrock vandaag in de basis starten. Het spelconcept is bij DVSG ongewijzigd. VVLK is een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar goed keepers werk van Stan Peters zorgt er voor dat de tegenstander niet tot scoren komt. DVSG is ook een paar keer dicht bij een doelpunt, maar we gaan toch de rust in met een 0-0 stand. Na rust heeft DVSG letterlijk de wind mee en speelt nu ook verder van de goal af. In de 56e min kan uit een voorzet van Niek Derksen Menno Sillissen inkoppen. De keeper redt nog net. Enkele minuten later wordt de doorgebroken Tijs de Jong binnen de 16 meter onderuitgehaald en krijgt DVSG een penalty. Menno Sillissen scoort de 0-1.

VVLK gaat meteen meer aanvallend spelen. DVSG verdedigt georganiseerd en kan er ook gevaarlijk uitkomen met de counter. Helaas leidt dit niet tot een doelpunt. Per Berns en Ricardo Bons vervangen nog de geblesseerde spelers Jens Liebers en Menno Sillissen voorin, maar komen niet tot scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd scoort VVLK de gelijkmaker. Omdat het spel vaak had stil gelegen wegens blessures komen er enkele minuten bij. VVLK scoort in de verlenging nog de 2-1 en is hier dolgelukkig mee. VVLK is vandaag de gelukkige winnaar. DVSG heeft goed gestreden, maar het is zuur dat enig resultaat in de extra tijd uit handen is geglipt.