Mountainbike-evenement 'Groesbeeks Gruwelijkste' in andere handen

GROESBEEK – De Stichting Road4Energy heeft onlangs besloten om te stoppen met de organisatie van het alom bekende mountainbike evenement 'Groesbeeks Gruwelijkste'. De organisatie is overgedragen aan de stichting Energy4All dat heeft het bestuur afgelopen week aan haar vrijwilligers laten weten.

Groesbeeks Gruwelijkste is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar begrip in heel Nederland vooral bij de ATB-wereld. Het evenement is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte waaraan Robbe Alsemgeest op 3-jarige leeftijd in 2011 is overleden. De aanjagers van Groesbeeks Gruwelijkste waren zijn ouders, vrienden en bekenden die met in totaal 150 vrijwilligers in de afgelopen zes jaar bijna 400.000 euro bij elkaar hebben gebracht. De editie van 2017 was goed voor een bedrag van 86.000 euro. De organisatie van een dergelijk groots evenement vraagt niet alleen rond de datum van Groesbeeks Gruwelijkste veel van de organisatie maar door het hele jaar heen.

Het bestuur is na lang beraad op zoek gegaan naar een nieuwe partij en daar zijn ze in geslaagd. Stichting Energy4All – die zich ook inzet tegen energiestofwisselingszieken – heeft de uitdaging aangenomen. Road4energy zal de komende tijd de taken overdragen en zal op 16 september bij de zevende editie van Groesbeeks Gruwelijkste aanwezig zijn als vrijwilliger of als deelnemer. Uit HAN-onderzoek is gebleken dat Groesbeeks Gruwelijkste een positief effect heeft op Groesbeek zowel economisch als toeristisch.