Afbeelding
Foto:

Gemeente heroverweegt ontwikkelen bedrijventerrein Hulsbroek

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal haalt het bestemmingsplan proces van bedrijventerrein Hulsbeek weer uit de kast om het mogelijk te heroverwegen.

De bestemmingsplan procedure werd in 2014 door de gemeente Groesbeek stopgezet omdat de gemeente toentertijd niet kon aantonen dat de uitbreiding van het bedrijventerrein noodzakelijk was omdat er in de nabije omgeving nog voldoende kavels beschikbaar waren. Nu er diverse kavels op bedrijventerrein Mies verkocht zijn, heeft het college besloten het plan van 2014 weer op te pakken. Momenteel kan het college – gelet op de huidige behoefte en vraag naar kavels- aantonen dat ze deze grond nodig hebben, aldus het college.

Deze locatie gelegen tussen de Hulsbroek en sporthal Heuvelland is volgens het college geschikt voor de vestiging van kleine bedrijfjes die minder milieubelastend zijn, gezien de nabij gelegen woningen aan de Klompenmaker en de Bezembinder. Op het nieuwe bedrijventerrein kan bijna 2 ha bedrijfsgrond worden ontwikkeld goed voor 8 tot 12 bedrijfskavels. Momenteel zijn er al drie gegadigden voor het nieuwe bedrijventerrein: sportschool Active Studio (1.500 m2 ), fysiotherapiepraktijk Fysio 024 (1.000 m2 ) en de firma Van Kesteren wil met liefst 5.000 m2 uit gaan breiden. Van Kesteren wil bij zijn uitbreiding wel een deel van de openbare weg erbij betrekken. Deze wens heeft de afdeling Openbare Ruimte in onderzoek en dat heeft zoals het er nu naar uitziet mogelijkheden. De gemeente Berg en Dal zal in overleg treden met de provincie Gelderland en zal de gemeenteraad informeren over haar voornemen.