(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Tilly de Haardt-Peters uitgeroepen tot Erelid Prinsensenaat Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Tilly de Haardt-Peters is zaterdagmiddag als eerste uitgeroepen tot erelid van de Prinsensenaat (oud-carnavalsprinsen van Groesbeek).

Tijdens de carnavalsmiddag van de Bond van Senioren Breedeweg in De Linde werd Tilly door de voorzitter van de Seniorenbond Wilm Janssen naar voren geroepen. Het was Hennie de Haardt – de man van Tilly die vijf jaar geleden overleden is – die 22 jaar geleden samen met Toon de Bruin het carnavalsfeest van de bond in Breedeweg organiseerde. Zij gingen erop uit om schlagergroepjes uit te nodigen om op te treden voor de oudjes uit De Bruuk. De groepen zorgden vervolgens voor 20 jaar een knalfeest in De Sleutel en nu twee jaar in De Linde, omdat we in De Sleutel niet meer passen, aldus Janssen. "Wij zijn je erg dankbaar voor jouw bijdrage in de afgelopen 22 jaar. Jij bent degene geweest die na het overlijden van Hennie (echtgenote) opnieuw een van de motoren bent geworden van deze carnavalsvieringen. Je hebt aangegeven te willen stoppen na 22 jaar trouwe dienst."

Vervolgens kwam de voorzitter van de Prinsensenaat naar voren die mededeelde dat Tilly is uitgeroepen tot eerste erelid van de Prinsensenaat. Tilly nam emotioneel de onderscheiding behorende bij het ere lidmaatschap in ontvangst en liet weten zeer vereerd te zijn. Deze carnavalsmiddag is al jaren de 'Moiste middag' van heel het carnaval, aldus Tilly die als laatste mededeelde dat zij de onderscheiding zal opdragen aan Hennie.