Subsidie voor Ster

BERG EN DAL – De Stichting Toerisme en Recreatie (Ster) krijgt van het college van burgemeester en wethouders ook dit jaar een subsidie van 27.000 euro.

De Ster ontvangt jaarlijks een subsidie, die in twee gedeelten wordt uitbetaald te weten op basis van de begroting krijgt de Ster een voorschot van 22.000 euro en op basis van de jaarrekening ontvangt ze het resterende bedrag van 5.000 euro. Het subsidiebedrag dekt volgens het college voor een belangrijk deel de bedrijfsvoering kosten (vooral de personeelslasten). Volgens het college draagt de Ster met haar inzet, netwerk en plannen bij aan de toeristische ontwikkeling van de gemeente Berg en Dal. Daarnaast werkt ze nauw samen met de gemeente , RBT KAN, de musea, de ondernemersverenigingen, de bedrijfsinvesteringszone (BIZ) alsmede andere stakeholders die belang hebben bij toeristische/ recreatieve ontwikkeling van Berg en Dal.
Het aantal leden van de Ster is sinds de oprichting van de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) flink gedaald. Veel participanten (15) van de Ster in het centrum van Groesbeek hebben hun lidmaatschap opgezegd. De Ster gaay in 2018 van start met het bepalen van haar rol. Ze heeft wel diverse plannen voor onder andere wijnpromotie, promotie tijdens Vierdaagse en de promotie van de musea die Berg en Dal rijk is.