Winst voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys is de hervatting na de winterstop goed begonnen. Op overtuigende wijze werd van ONA '53 gewonnen. Op sportpark Breedeweg werd het 3-1 in het voordeel van de geel-zwarte formatie.

Groesbeekse Boys begon scherp aan de wedstrijd tegen ONA '53. Het zette veel druk op de verdediging van de bezoekers uit Wageningen hetgeen als snel resulteerde in een foute uittrap van ONA doelman Jari van de Peppel. De bal belandde in de voeten van Sil Eikholt waarna deze het leder over de keeper in het doel krulde. In het vervolg van de eerste helft heeft Groesbeekse Boys veel balbezit maar weet geen grote kansen te creëren. Op slag van rust weet Dave Kleijnen weer een foute terugspeelbal te onderscheppen en de keeper te omspelen. Zijn inzet wordt echter van de doellijn gehaald.

Na de thee geeft ONA '53 iets meer tegengas. Toch worden geen grote kansen gecreëerd. Na 70 minuten voetballen komt de 2-0 uit de lucht vallen. Leroy Kersten schiet een afgeslagen bal van afstand binnen. Een kwartier voor het eindsignaal komt ONA terug in de wedstrijd. Vanuit een fraaie aanval wordt het 2-1. Groesbeekse Boys was kortdurend van slag maar Dave Kleijnen besliste even later de wedstrijd door een diepe bal op te pikken en de bal over de doelman te stiften.

Door de overwinning heeft Groesbeekse Boys afstand genomen van de onderste drie posities. Zondag 4 februari staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Op sportpark Breedeweg komt RKSV Driel dan op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.