Harai goshi (Foto: Henny Brinkhof)
Harai goshi (Foto: Henny Brinkhof) Foto: Henny Brinkhof

Judotoernooi succesvol

Foto: Henny Brinkhof

GROESBEEK - Het jaarlijkse Judotoernooi Groesbeek van Judovereniging Groesbeek en Judoschool Theunissen van afgelopen zondag 28 januari in sporthal Heuvelland is weer een prima evenement geworden.

Aan het toernooi hadden 511 kinderen uit heel het land zich ingeschreven. Het toernooi was speciaal georganiseerd voor beginnende en recreatieve judoka’s, een zogenoemde breedtesport judotoernooi. Per leeftijdscategorie en gewicht konden judoclubs hun judoka’s in twee categorieën inschrijven. Categorie 1 voor recreatieve judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring en categorie 2 recreatieve judoka’s met redelijk veel wedstrijdervaring. Er waren vele prijzen te verdienen, omdat er in kleine poules gejudood werd, in totaal 105. Als aandenken kreeg iedere judoka nog judoposter als herinnering mee.

Groesbeek sleepte veel prijzen in de wacht in totaal 27 keer :7 x een eerste plaats, 16x een tweede plaats en 4x een derde plaats. Hieronder de lijst met judoka’s van Judovereniging Groesbeek en Judoschool Theunissen, die met 55 deelnemers meededen aan het toernooi.

Eerste prijs

Niveau 1: Maddox Latta, Beer van Breukelen

Niveau 2: Issy Mansouri, Bas Folker, Jaivey Janssen, Yasna Ahmad, Yeliz Basar, Ahmad Saeed, Martijn Gerrits

Tweede prijs

Niveau 1: Mika Verbekt, Besir Dursun, Romeijn Muskee

Niveau 2: Mart van Kerkhof, Wouter van Ophuizen, Luc Haringhuizen, Brendan Lisapaly, Jelleke Looman, Jordi Benningshof, Finn Rieken, Regi Floris, Ruben Harms

Derde prijs

Niveau 1: Thorre van Aarle, Isaac Schenk

Niveau 2: Janique Huijs, Joost Fleuren, Kuba Schut, Nando Hofman