Carnavalsoptocht door

het Keulen van Gelderland

GROESBEEK - Vele dorpen en steden zouden jaloers worden op de carnavalsoptocht van het 'Keulen van Gelderland' die traditiegetrouw vele duizenden bezoekers trekt uit de hele regio.

Op zondag 11 februari barst het spektakel weer los. Zoals voorgaande jaren start de optocht om 13:00 uur (bovenaan 't Kruus) op De Stekkenberg. Vele carnavalsgroepen zullen met trots hun creaties aan het publiek presenteren. Creaties waar soms wel maanden aan gebouwd is. De route is evenals voorgaande jaren start: 't Kruus (bovenaan De Stekkenberg) via De Stekkenberg naar beneden, vervolgens de Burg. Ottenhofstraat in, dan richting de Dorpsstraat in het centrum van Groesbeek, vervolgens de Pannenstraat op, de Herwendaalseweg weer naar beneden, en dan op naar het eindpunt 'De Hoeve'. Hier zal de grote menigte binnengehaald worden door Prins Ummenie de 58ste Hennie Albers van Net Aecht en Prins Feestneus d'n 8ste John Rouw met hun gevolg.

Het aantal startnummers (150) is verdeeld over enkelingen, duo's, trio's, groepen en praalwagens. Midden in het dorp tegenover het gemeentehuis zal Aarm Snuutje de deelnemers weer muzikaal ontvangen en na de optocht zal er een groots straat-carnaval losbarsten. De prijsuitreiking is rond 19.00 uur in De Hoeve in Groesbeek.